
امروزه اکثر کسب و کارها فعالیت خود را با کمک ابزارهای آنلاین گسترش داده اند و این موجب شده است که شغل های جدیدی در بستر آنلاین شکل بگیرد. شغل هایی مثل ادمین، طراح سایت، متخصص سئو، متخصص کپی رایتینگ و …. . یکی از این شغل ها متخصص دیجیتال مارکتینگ یا دیجیتال مارکتر است. فعالیت بعنوان متخصص دیجیتال مارکتینگ نیازمند مهارت های تخصصی خاصی میباشد. ولی علاوه بر اینها یک فرد برای اینکه بتواند دراین شغل فعالیت اثربخشی داشته باشه نیازمند مهارت های فردی ویژه ای هم هست. در این مقاله میخوام در مورد مهارت های نرمی که یک دیجیتال مارکتر باید داشته باشد صحبت کنم. تا اگر شما فردی هستید که از این شغل خوشتان آمده بتوانید قبل از انجام فعالیت های جدی تر خود را محک بزنید که آیا برای این شغل مناسب هستید یا نه؟ یا اینکه بدانید نیاز است کدام مهارت های خود را بهبود بدید و چه مهارت های جدیدی را بیاموزید؟
اول باید با خودتون روراست باشید و تمام مهارت های شخصیتی خودتون رو بشناسید. برای اینکه بتونید بدون ارفاق به خودتون نمره بدید در یک آزمون mbti آنلاین شرکت کنید.
بعد از این که در تست شرکت کردید، مواردی را که در ادامه مقاله نوشتم را با تیپ شخصیتی خودتون مقایسه کنید.
مهارتهای نرمی که یک دیجیتال مارکتر باید داشته باشد
1- کنجکاوی
در دنیای دیجتال مارکتینگ همیشه چیزهای جدیدی برای یادگیری بیشترهست. هر چه شما برای یادگیری بیشتر اشتیاق داشته باشید چیزهایی که نیاز است یاد بگیرید را بهتر می ببینید. اما برعکس اگر فکر کنید همه چیز را میدانید فرصت هایی که برای آموزش برای تان پیش می آید را ندیده می گیرید. شما حتی میتوانید از سوالاتی که از شما می پرسند چیزهای جدید یاد بگیرید. سوالات مخاطبان مثل تجربه های جدید است وقتی شما برای اینکه جواب سوال را بدهید تحقیق میکنید در واقع دارید یک موضوع جدید را یاد میگیرید. هر روز برای بهتر شدن در کارتان و داشتن دانش روز تلاش کنید. باید بدانید چه چیزی را میدانید و چه چیزی را نمیدانید و بعد برای یاد گرفتن آنها برنامه ریزی کنید. پیشنهاد می کنم سوالات و ابهاماتی که برایتان پیش می آید را در برنامه یادداشت گوشی و یا در یک دفترچه یادداشت بنویسید و سر فرصت راجع به آنها تحقیق کنید.
2- سرسختی
یکی از چیزهایی که دیجیتال مارکتینگ را برای من جذاب می کند این است که هر روز اتفاق های جدیدی از طرف رقبا یا سایر عوامل رخ میدهد. اگر شما از آن دسته آدم هایی هستید که خیلی زود تسلیم می شوید احتمالا دیجیتال مارکتینگ برای شما شغل مناسبی نیست! اجازه بدید من طبق تجربه هام براتون مثال هایی بزنم. مثلا یه وقتهایی است که شما ساعتها و یا روزها روی یک ایده کار کرده اید ولی آن ایده توسط کارفرما رد می شود.
یکی از چیزهایی که اگر چند سال کار کنید حتما تجربه میکنید این است که شما حداقل شش ماه وقت وانرژی صرف کرده اید و یک سایت را در یک کلمه کلیدی رقابتی جزء ده لینک اول بیاورید و در حال رقابت برای کسب رتبه یک هستید که با یک تغییر الگوریتم به صفحات قبل تر می روید یا حتی ممکن است موقتا از سرچ بیرون بروید!
شاید بگید اینها که اتفاقات نادری هستند ولی در کارهای روزمره شما هم ممکن است اتفاقاتی بیفتد که نیاز به صبر و سرسختی زیادی دارد مثل وقتی که ساعتها دارید علت نتیجه نگرفتن یک سایت را بررسی می کنید و همه چیز به نظر درست میاد و شما بعد از چند ساعت هیچ علت و توجیه خاصی پیدا نکردید! پس نیاز است که میزان انرژی تان را در حد بالایی نگه دارید. روشهایی برای روحیه دادن به خودتان داشته باشید و نگذارید شکست شما را ناامید کند.
3- انطباق پذیری
شما به چند روش می توایند کار دیجیتال مارکتینگ را انجام دهید.
- در یک شرکت به عنوان دیجیتال مارکتر و یا عضوی از تیم دیجتال مارکتینگ کار کنید.
- به عنوان اینفلوئنسر کار کنید.
- در یک شرکت دیجیتال مارکتینگ کار کنید.
بسته به روشی که کار می کنید ممکن است به طور همزمان روی چند سایت با موضوعات مختلفی کار کنید. برای مثال شما پنج سایت دارید با موضوعات قطعات خودرو، کلاب ورزشی زنانه، پزشک زیبایی، فروشگاه لپ تاپ و شرکت مهندسی معماری. شما باید از نظر ذهنی آماده گردش بین این چند موضوع در طی یک روز باشید. زیاد مطالعه کنید تا ذهن خود را آماده ارائه ایده های مختلف کنید و بتوانید با موضوعات مختلف ارتباط برقرار کنید. قبل از قبول پروژه حتما راجع به آن تحقیق کنید و حین پروژه موارد گنگ را از کارفرما بپرسید تا تسلط نسبی روی مبحث داشته باشید.

4- قابلیت Multitask
در دیجیتال مارکتینگ اگر نتوانید چند وظیفه را به همزمان انجام دهید از کارهایتان عقب می افتید. وقتی در اوایل کار راه اندازی سایت برای خودتان هستید یا اگر به صورت اینفلوئنسر کار می کنید احتمالا نمی توانید کسی را استخدام کنید. پس شاید در ابتدا مجبور شوید از طراحی سایت و سئو تا تولید محتوا در سایت و شبکه های اجتماعی را یک نفره انجام دهید. البته بعضی اوقات شما در قالب یک تیم کار میکنید ولی برای صرفه جویی در زمان مجبورید چند تا از کارهایتان را همزمان انجام دهید.

5- درک دیگران
حتما تا به حال شده در یک جلسه با طرف مقابل مخالف بودید و هر کدامتان اصرار داشتید که حرف خودش درست است. اما اگر موضوع را از دید بقیه ببینید خیلی از این اختلافات حل می شود. درهنگام صحبت با بقیه به جای فکر کردن به جواب فرد مقابل کاملا حواس خود را به حرف های او بدهید تا درک کنید منظور او چیست. خودتان را به جای بقیه بگذارید، به یاد داشته باشید آنها هم انسان اند و ممکن است در اثر تجربه بد قبلی یا به دلیل تحت فشار بودن از طرف مدیران شرکت رفتار یا صحبت نامناسبی داشته اند. وقتی به طرف مقابل گوش دهید سطح دانش او و انتظاراتش را می فهمید و مثلا نتیجه میگیرید استفاده از اصطلاحات و کلمات اختصاری تخصصی در صحبت با این مشتری باعث می شود او کمتر منظور شما را متوجه شود و شاید به همین دلیل به شما اعتماد نکند. پس رفتار خود را تغییر می دهید و بیشتر گوش دهید. مردم با حرفهایشان خود را به شما معرفی می کنند.
6- توانایی کار کردن با دیگران
شما در طول روز با افراد زیادی سرو کار دارید کارفرمایان، همکاران شرکت، برنامه نویسان، طراحان، متخصصان تولید محتوا، اینفلوئنسرها، مدیران سایتها وصفحات شبکه های اجتماعی و … . نکته قابل تامل این است که احتمالا بسیاری از این روابط حضوری نیستند. در نتیجه لازم است بتوانید مهارت ارتباط با سایرین را در خود تقویت کنید. برای صحبت با هر شخص یک زبان مشترک پیدا کنید و سعی کنید منظور خود را صریح و واضح بیان کنید. در رابطه با کارمندان تازه کار این را بدانید که چیزهایی که برای شما خیلی ساده به نظر می رسند برای آنها موضوعاتی جدید هستند و قطعا آنها هم بعد از مدتی آموزش به سطح مورد نظر شما می رسند.
7- روحیه قوی
بدیهی است که شما در راه رسیدن به اهداف کاریتان بارها شکست میخورید و کارها آنطور که انتظار دارید پیش نمی روند. اما چیزی که اهمیت دارند این است که حتی با وجود موانع از تلاش دست بر ندارید. حتما در برنامه های شخصی خود زمان تفریح و استراحت مناسبی در نظر بگیرید. ذهن و بدن آماده باعث می شود در شرایط سخت کم نیاورید و دوباره و دوباره برای رسیدن به نتیجه مورد نظرتان تلاش کنید. برای اینکه روحیه خود را بالا نگه دارید روش خاص خود را پیدا کنید. دنبال کردن یک پیج انگیزشی در اینستاگرام و یا خواندن کتاب های انگیزشی و یا سرنوشت افراد موفق می تواند مفید باشد.
8- صداقت
یکی از اخلاقهایی که در محیط کار می توانید از بوجود آمدن مشکلات جلوگیری کند صداقت است. در برخورد با کارمندی که کارش ایراد دارد تعریف و تمجید بیهوده درست نیست بلکه می توانید ایراد کار و روش رفع آن را در یک جلسه خصوصی برایش توضیح دهید. برآیند کار کارمندان شما بازخوردی است ازعملکرد خود شما. همچنین در نتایج بدست آمده برای پروژه هم تاثیر می گذارد و قطعا شما نمیخواهید از داده های غلط برای آینده پروژه تصمیم بگیرید.
در جلسات گزارش دهی ماهانه با کارفرما و یا جلسه ی تحلیل پروژه برای مشتری جدید حتما تمام داده های بدست آمده را در عین صداقت بیان کنید. این به آنها کمک می کند از تمام جوانب کار آگاه شوند و با توجه به آنها تصمیم بگیرند.
یکی از وظایف مهم شما معرفی محصول به مشتری است، محصول را آن طور که هست با تمام ویژگی های واقعی آن معرفی کنید و از اغراق، یا ساختن تصویر خوب از محصول بپرهیزد.
9- در زمان مناسب بگوئید نمیدانم
دنیای دیجتال مارکتینگ بسیار گسترده است و هر روز هم مطالب جدید زیادی به آن اضافه می شود. قطعا شما به عنوان یک متخصص دیجیتال مارکتینگ در زمینه کاری خود اطلاعات قابل قبولی دارید. ولی گاهی ممکن است درباره یک موضوع جدید ایده ی خاصی نداشته باشید این اصلا چیز عجیبی نیست. باز هم می گویم اگر فکر کنید همه چیز را می دانید نمی توانید چیز جدید یاد بگیرید. صادقانه به طرف مقابل بگوئید نمیدانید ولی از او وقت بگیرید تا در اولین فرصت تحقیق کنید و به او جواب مناسبی بدهید. سعی کنید قبل از جلسات راجع به شغل کارفرما کمی تحقیق کنید تا اصول اولیه آن را بدانید.
10- آنالیزگر
تمام کارهایی که انجام میدهید حتی اگر صد در صد به درست بودن آنها مطمئن هستید لازم است بررسی شوند. باید ببینید چقدر از تبدیل های مورد نظرتان انجام شده است. هر روز باید بدانید کارها دارد چطور پیش میرود، روش پیگیری از مشکلات احتمالی را پیش بینی کنید. باید بدانید که کجا را باید بررسی کنید و چگونه می توانید اطلاعات کافی بدست آورید تا بتوانید علت اتفاقاتی که می افتد را متوجه شوید سپس آن را اصلاح کنید. از خودتان بپرسید: چه چیزهایی اشتباه شده و علت آن چیست؟ در کدام قسمت ها پیشرفت داشتید؟ توضیح منطقی آن چیست؟ چه درسی از آن میگیرید؟

منبع: searchenginejournal.com