
یکی از اتفاق های جالبی که همیشه در جلسهی ابتدایی سئو با کارفرماها یا در تماس و پیام های درخواست سئو میافته، اینه که کارفرما اصرار داره در کارش رقیب زیادی نداره و سئو برای کلمه کلیدی یا کلمات کلیدی آنها خیلی آسونه یا کاری نداره! اما وقتی ما سایت و حوزه کاریشون رو بررسی میکنیم، می بینیم تعداد زیادی رقیب دارن که بعضی شون هم خیلی هم خوب کار کردند و سایتهای خیلی خوبی دارند و گزارش این بررسی رو در جلسات بعدی به کارفرما ارائه میدیم و تازه اون موقع است که متوجه میشن رقیب هاشون کیان و چقدر ازشون در زمینه کسب و کار آنلاین جلوتر هستند!
برعکس از نظر برخی دیگه، سئو برای کلمات کلیدی مد نظرشان آسون نیست و باعث ترس اونها از شروع فعالیت در آن زمینه شده است.
اگر سایت دارید، احتمالا بارها برای پیدا کردنِ میزان سختی کلمات کلیدی مورد نظرتان سردرگم شدید. در این مواقع اگه قلق کار را بلد باشید، با کمک روشها و ابزارهای مناسب، میتوانید با صرف کمی وقت، سطح رقابت کلمات کلیدی تون رو تعیین کنید.
سختی کلمات کلیدی در واقع شانس ما برای گرفتن جایگاه های نخستین نتایج جستجو در آن کلمه است. اغلب متخصصان سئو براساس میزان سختی کلمات کلیدی زمان و هزینه سئو سایت را تخمین میزنند.
در این مقاله روشهای اصولی تخمین سختی کلمات کلیدی را بررسی میکنیم، علت اشتباه بودن بعضی روشها رو میگیم و معیار تعیین سختی کلمات کلیدی رو بررسی میکنیم.
چک لیست تشخیص صحیح رقابت کلمات کلیدی
هدف از جستجوی کلمه کلیدی
هدف از جستجوی برخی از کلمات کلیدی صرفا کسب اطلاعات است و طبیعی است که سایتهای مجله ای، دایره المعارفی و خبری زیادی در نتایج جستجو قرار بگیرند. در کیوورد ریسرچ باید کلماتی رو پیدا کنیم که از نظر منطقی کسب رتبه در آنها برای ما سودمند باشد. کلمات کلی مثل “طراحی”، “خرید”، “شارژ”، “پزشک” کلماتی بسیار کلی هستند که حتی اگر در آنها با صرف هزینه های زیاد رتبه بگیریم، برای ما نرخ تبدیل چندانی ندارند چون معلوم نیست کاربر با سرچ آنها به دنبال چه چیزی بوده است.
کاربری سایتهای ابتدایی
برای برخی کلمات کلیدی سایتهای بالایی نتایج جستجو سایتهای مجله ای، خبری، انجمنی، تفریحی یا سایتهای ثبت آگهی و یا سایتهای فروشگاهی یا چند فروشندگی بزرگ هستند و سایتهای شخصی کمتری هست. در این چنین سایتهایی شما با یک تیم حرفه ای سئو و با سرمایه بالای مارکتینگ طرف هستید و اصلا رقابت راحتی ندارید.
نوع کلمه کلیدی
برخی کلمات کلیدی دارای زیرمجموعه های متنوعی هستند که همین سطح رقابت آنها را بالا میبرد. مثلا “مبلمان”، “مبلمان راحتی”، “مبلمان استیل”، “مبلمان کلاسیک” و….
قدرت رقبای جایگاه های ابتدایی
پیشنهاد میکنم ده تا بیست رقیب ابتدایی در نتایج آن کلمه رو بررسی کنید. آنها را از نظر سن دامنه، کیفیت و تعداد محتوا، سئو داخلی و خارجی و بک لینکها بسنجید. نقاط قوت و ضعف آنها را پیدا کنید. هر چقدر رقبا بهتر کار کرده باشند، شما برای جلو زدن از آنها کار سخت تری دارید. در فایل خودتان رقبایی که سئو on page خوبی دارند، آنهایی که محتوای خوبی دارند و رقبایی که بک لینکهای با کیفیتی دارند(تعداد دامین های یونیک) را شناسایی کنید. البته باید بدانید رقابت با رقبایی که قدیمی تر هستند و در آن حوزه شناخته شده و برند شده اند خیلی سخت تر است. اگر سئوکار هستید و میخواهید هزنه پروژه را تخمین بزنید حتما ضمن بررسی بک لینک رقبا هزینه ای که برای آن بک لینکها کردهاند را هم دربیاورید تا حدود قیمت را بدانید و بتوانید به کارفرما در پروپوزال سئو اعلام کنید.
تعداد سرچ ماهانه
بررسی تعداد دفعاتی که آن عبارت در گوگل جستجو می شود. برای اینکار میتوانیم از google keyword planner استفاده کنیم، هر چه یک کلمه در ماه بیشتر جستجو شود نشان دهنده این است که افراد بیشتری برای رتبه گرفتن درآن کلمه با هم رقابت میکنند. در کیوورد پلنر قیمت تبلیغ برای هر کلمه را نیز نشان میدهد که هر چه بیشتر باشد سخت تر بودن رقابت در نتایج ارگانیک را هم نشان میدهد.
روند رشد یا افت جستجوی آن عبارت
یک کار دیگر جستجوی آن کلمه در google trends است و اینکه ببینیم نمودار سرچ آن عبارت در حال رشد است یا افت. یا اگر بین دو کلمه شک داریم میزان سرچ آنها را با هم مقایسه کنیم.

فعالیت به روز رقبا
در برخی صنایع و حوزه ها حتی سایتهای ابتدایی فعالیت خیلی کمی دارند. که این رقابت با آنها را راحت تر میکند چون فقط کافی است به صورت منظم و متداوم فعالیت کنیم تا بتوانیم با آنها رقابت کنیم. اما بعضی حوزه های دیگر بسیار فعال هستند و تولید چندین محتوا در روز و لینک سازی منظم و قوی دارند. در این حوزه ها باید برنامه استراتژیکی برای تولید محتوای منظم و با کیفیت و لینک سازی اصولی داشته باشید. برای بررسی رقابت در یک کلمه بررسی میکنیم با چه رقبایی و چه سطح فعالیتی طرفیم قطعا رقابت با سایتی که روزانه آپدیت محتوا و لینک می شود با سایتی که ماه ها یا حتی سالهاست آپدیت نشده متفاوت است.
رقبای احتمالی آینده
بعضی از سایتهای جدید یا حتی قدیمی هستند که ممکنه الان جایگاه خوبی نداشته باشند، اما در حال تلاش برای رسیدن به جایگاههای ابتدایی هستند، پس علاوه بر کسانی که الان در جایگاه های بالا هستند در آینده اینها هم به جمع رقیبان ما اضافه میشوند. ما باید بتوانید با رصد تمام سایتها پتانسیل آنها را برای پیشرفت یا پسرفت تخمین بزنیم. تا برای آینده و مقابله با آنها برنامه داشته باشیم. سئو یک رقابت است و هر آن ممکنه با سایت تازه نفسی روبرو بشیم که سعی داره جایگاه ما رو بگیره.

روشهای اشتباه بررسی سطح رقابت کلمات کلیدی
تعداد نتایج جستجو
متاسفانه اکثر افراد و حتی همکاران ما به اشتباه تعداد نتایجی را که برای یک کلمه نمایش داده میشود را شاخصی برای کم یا زیاد بودن سطح رقابت یک کلمه در نظر میگیرند. که این کاملا اشتباه هست چون برخی کلمات ممکن است به دلیل ماهیت شان زیاد در صفحات سایتهای اینترنتی به کار رفته باشند، اما شما برای ارائه خدمات و محصولات تان باید به دنبال سایتهای مشابه و هم موضوع خودتان باشید.
کیوورد تک کلمه ای
با توجه به توضیحات بالا، آیا همیشه سئو کیوورد تک کلمه ای سخت است؟
خیر ممکن است یک کیوورد تک کلمه ای خیلی خاص باشد و تولید محتوای کمتری برای آن انجام گرفته و جستجوی زیادی نداشته باشد، برای همین سئو آن راحت تراز کیووردهای تک بخشی مثل “خرید” و “سیمکارت” “لمینت”هست. البته کسب رتبه در یک کلمه باید ارزش آفرین باشد. کسی که کلمه کلی خرید را جستجو میکند معلوم نیست دنبال چه هدفی است و سئو آن معلوم نیست برای ما نرخ تبدیل و فروش به همراه داشته باشد.
چند نمونه عبارت پر رقابت:
کلمات و عبارات در حوزه طراحی سایت، سئو، هاست، پنل پیامک، کاشت مو، فروشگاه اینترنتی، خودرو، تور، املاک، شارژ، چت روم، دانلود آهنگ و فیلم، فروشگاهی با گوشی و لپ تاپ، دکوراسیون داخلی
اگر نیاز به خدمات سئو دارید فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند:
سلام خیلی ممنون بایت توضیحات خوبتون. سوال من اینه برای سایت فروشگاهی که تعداد محصولات زیادی دارن. چطوری باید رقابت کلمات رو تشخیص بدم؟ چون تعداد کالاها زیادن
سلام شما اول باید با کلمات طولانی کم رقابت شروع کنید از روشهایی که گفتم و سایت های جستجوی کلمه کلیدی کنید