
احتمالا به این نتیجه رسیدید که برای کسب و کار خود نیاز به یک وبسایت دارید. اما قبل از راه اندازی وبسایت باید به چه نکته هایی توجه کنیم؟ مراحل راه اندازی یک وبسایت چه هستند؟ در این مقاله قدم به قدم مراحل راه اندازی یک وبسایت را با هم مرور میکنیم.
هدف از وب سایت خود را ایجاد کنید.
انواع مختلفی از سایت وجود دارد خبری، فروشگاهی، رستوران، آموزشی، سایت اجتماعی، فروشگاهی، بانکی، دانشگاهی.
مهمترین نکته اینست که بدانید برای چه کاری دارید سایت ایجاد میکنید. آیا قصد ایجاد یک فروشگاه آنلاین را دارید؟ آیا هدف سایت شما فقط اطلاع رسانی به مشتریان و تشویق آنها برای تماس است؟ یک کاغذ بردارید و برنامه ای که برای سایت خود دارید را بنویسید. این برنامه حتی باید شامل میزان رشد سایت طی زمان های معین و تخمین انتظار درآمدی که از سایت خود دارید هم باشد. تصمیم بگیرید برای افزایش بازدید از سایت و خرید بیشتر چه برنامه هایی دارید. یک وبسایت بدون هدف روشن فقط وقت و پول شما را هدر میدهد.
تحلیل سایر سایت ها
نگاهی به وب سایت های دیگر در زمینه خود بیندازید. سایت هایی که مطابق سلیقه شماست (چه از نظر طراحی چه از سایر جهت ها) پیدا کنید. سپس سعی کنید برای سایت خود یک طراحی و نقشه ایجاد کنید. نکاتی که به نظر شما درآن سایت ها برای مشتری تجربه بهتری ایجاد میکند را الگوبرداری کنید.
تعیین بازار هدف
بازار هدف خود را بشناسید زیرا طراحی، تولید محتوا و بهینه سازی موتورهای جستجو را تحت تاثیر قرار می دهد. برای این کار تحقیق کنید که مشتریان شما ممکن است چه کسانی باشند؟ نیازهای مخاطب، سوالات احتمالی آنها و محصول مورد رضایت شان چیست؟ در چه رده های سنی و با چه سلیقه هایی هستند؟ برای اعتماد به محصول و خرید چه پیشنهادها و امکاناتی در سایت باید باشد؟
نام دامنه خود را انتخاب کنید.
با صرف زمان و انرژی کافی با انتخاب بهترین نام دامنه، آن را در ذهن مخاطب خود ماندگار کنید. به طوری که این اسم هم مناسب برند شما باشد و هم به راحتی در ذهن مخاطب بماند.
سیستم مدیریت محتوا
سیستم مدیریت محتوای خود را مشخص کنید. سیستم مدیریت محتوا انواع زیادی دارند که در زیر برخی از آن ها را به شما معرفی می کنیم:
- وردپرس که برای راه اندازی انواع وب سایت مناسب است.
- جوملا
- دروپال
- توماتو کارت، اپن کارت و پرستاشاپ که برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی مناسب تر هستند
ثبت دامنه
برای ثیت دامنه سایتهای زیادی هستند که با جستجو در اینترنت آنها را پیدا میکنید. برای ثبت دامنه های IR ابتدا آنها را در سایت NIC.IR ثبت کنید .
خرید هاست
شرکتهای زیادی هستند که خدمات هاست ارائه میکنند اما چه هاستی برای کار شما مناسب تر است؟
این بستگی به این دارد که سایت به چه شکل راه اندازی شده است؟
هاست لینوکس مناسب برای: وب سایتهایی که با زبان php برنامه نویسی شده اند.یا با سیستمهای JOOMLA، WORDPRESS، DROPAL، پرستاشاپ، توماتو کارت آماده شده اند.
هاست ویندوز مناسب برای: وب سایتهایی که زبان هایی مانند asp و asp.net برنامه نویسی شده اند.
مقدار فضای هاست: اکثر شرکتها در پلن های پیشنهادی میزان فضا را از 100 مگابایت قرار میدهند. شما با بررسی حجم فایلها میتوانید تخمین بزنید چه مقدار فضا نیاز دارید. یعنی تصمیم بگیرید چه مقدار فضا از هارد دیسک کامپیوتر سرور را اجاره کنید. اگر مطمئن نیستید، از پشتیبان هاست خود امکان ارتقاء پلن خریداری شده را بپرسید. درست است که فایل های خود را قبل از آپلود به سایت فشرده میکنید ولی برای سایت فروشگاهی با تعداد زیاد محصول و یا سایت اجتماعی با تغداد زیاد عضو به فضای بیشتری نیاز دارید.
میزان پهنای باند: پهنای باند، میزان داده ای است که در هر ماه میتوانیم به سرور و یا ازآن انتقال دهیم. وقتی ما فایلی را به هاست خود آپلود می کنیم و یا زمانی که کاربر از صفحات سایت دیدن می کند درواقع محتوای سایت را دانلود میکند. در هر دو حالت پهنای باند مصرف می شود. تخمین پهنای باند به میانگین بازدید از صفحات برای هر بازدیدکننده ، میانگین حجم صفحات و میانگین تعداد بازدیدکننده در روز بستگی دارد.
همچنین برای خرید هاست این موارد را نیز در نظر بگیرید:
- تعداد دامنه مورد استفاده(قرار دادن چند سایت با محتوای جداگانه در یک هاست)
- امکان داشتن ایمیل روی دامنه سایت
- هزینه(هاست اشتراکی قیمت مناسب تری نسبت به هاست اختصاصی دارد)
- مدت قرارداد اجاره هاست
- بکاپ گیری منظم
- محل سرور ها
- قابلیت ارتقائ هاست و نصب نرم افزار ها و SSL
- پشتیبانی 24 ساعته و 7 روز هفته
طراحی سایت
بعد از اینکه دامنه خود را ثبت کردیم و آن را به هاست خریداری شده متصل کردیم. باید سایت را طراحی کنیم. در این مرحله یا سایت با برنامه نویسی انجام می شود یا با انتخاب قالب مناسب و ویرایش و شخصی سازی آن. از بررسی هایی که از بازار هدف و از سایت رقبای خود داشتید نتایج لازم را استخراج کنید. این اطلاعات برای مذاکره با شرکت طراحی سایت و یا هنگام طراحی توسط خودتان بسیار مفید هستند.
لازم است سایت مطابق خط مشی های موتورهای جستجو بهینه شود تا بتواند در آنها جایگاه مناسبی پیدا کند.